Europese Unie

Tegen EU muren: Fortress Europe kills, just like Trump

Komende woensdag, 1 februari actie tegen Trump en zijn moslim-ban.

Hierbij een pdf om uit te printen, te kopieren (het origineel is A4, in copyshop kun je ook vergroten naar A5), op karton te plakken en mee te nemen, want: FORTRESS EUROPE KILLS - JUST LIKE TRUMP!

http://vrijheidvanbeweging.nl/FORTRESS-EUROPE-KILLS-JUST-LIKE-TRUMP.pdf

Uit de oproeptekst: “Trump houdt mensen met een paspoort uit zeven Islamitische landen tegen om te reizen naar Amerika. Duizenden mensen zijn slachtoffer van deze xenofobe en gevaarlijke maatregel. Dit is ongekend.Dit is het moment om op te staan, tegen gevaarlijke discriminatie.” [node:read-more:link]

Blockupy info middag Nijmegen

Op woensdag 18 maart is de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt van plan om haar nieuwe hoofdkantoor feestelijk te openen. De gehele Europese politieke en economische elite wordt op die dag verwacht om de meer dan een miljard euro kostende dubbele wolkenkrabber in te huldigen. Het Blockupy verbond, roept op om de festiviteiten te voorkomen en over te nemen voor een ‘feest van onderop’. Want er valt niets te vieren. [node:read-more:link]

Solidarity with the people in Greece!

Athough the demands for this event are not going far enough in our opinion, we do support the struggle by the people in the Southern countries to get rid of the draconian restructuring of the economy. Privitization and austerity suck our lives dry, our answer: instead of mending capitalism, abolish the illness that has our societies strangled up already for so long. Down with capitalism! For a Social Revolution! (A)

scroll down for Dutch and Greek

 

Omsingeling Europese top Brussel - Stop de vrijhandelsverdragen en het bezuinigingsbeleid

19 december wordt de europese top in Brussel omsingeld als protest tegen de vrijhandelsverdragen en het soberheidsbeleid. We verzamelen om 7 uur 's morgens in het Jubelpark. Voor mensen die van ver komen is dat niet eenvoudig dus organiseren de plaatselijke Vrije Bondleden op donderdag 18/12 een gezellige bondslaapplek met soep, brood en een juridische briefing.

De oproep gaat uit van de "Alliantie d19-20": http://www.d19-20.be/ [node:read-more:link]