Materiaal

Pamfletten

Niet van de partij - Voorbij politiek, voorbij democratie

Een nieuwe brochure van de AGN. Niet van de partij is een vertaling van 'The Party's Over' van het CrimethInc.  over parlementaire politiek en democratie: waarom stemmen en de parlementaire geen uitweg bieden voor onze alledaagse problematiek.

Klik hier om Niet van de partij te downloaden als PDF:
Drubkbare versie, Digitale versie

 

 

 

Consensus

Consensus is een uitgave van de AGN over organisatie en besluitvorming door middel van consenus. Dit is een manier van besluitvorming waarbinnen iedereen actief participeert in het proces. Het is een manier waarbij iedereen even veel inbreng heeft en geprobeerd word samen op horizontale wijze tot een besluit te komen waar iedereen zich in kan vinden.

Klik hier om Consensus te downloaden als PDF:
Drubkbare versie, Digitale versie

 

 

 

Samen

Een pamflet over het vormen van affiniteitsgroepen. Een ‘affinity group’ (letterlijk vertaald affiniteitsgroep) is een groep mensen die, zoals gezegd, een groep is die affiniteit met elkaar heeft . Een affiniteit of overeenkomst in visie en doel, in dit geval in politieke zin. Een dergelijke groep, meestal bestaande uit 4 tot 16 mensen, werkt samen om hun doel te bereiken in hun politieke strijd voor een andere wereld. Een affinity group is meestal actief op demonstraties en acties maar kan zich ook organiseren voor andere politieke campagnes en dergelijken.

Klik hier om Samen te downloaden als PDF:
Drubkbare versie, Digitale versie

 

 

Wat te doen bij brand?!

Een pamflet van de AGN over waar je aan moet denken bij demonstraties. Hoe bereid je je voor op een demonstratie. Waar moet je aan denken voor je eigen veiligheid en die van je mededemonstranten. Wat zijn je rechten en wat kan de politie van jou eisen volgens de wet... En vooral: hoe verweren we onzelf hier tegen. Kortom een primer voor demonstraties.

Klik hier om Wat te doen bij brand?! te downloaden als PDF:
Drubkbare versie, Digitale versie

 

 

 

Activistentrauma en herstel

Als je ergens voor in actie komt kan je soms worden bloot worden gesteld aan situaties met geweld of andere zaken waar je mentale problemen aan overhoud. Naast fysieke beschadiging kan je ook geestelijk 'gewond' raken. Dit pamflet is bedoeld als een eerste kennismaking met het onderwerp (activisten)trauma. Het kan helpen in het herkennen van symptomen van deze problemen en het bevat tips over hoe je hier mee om kunt gaan voor jezelf en je omgeving.

Klik hier om Activistentrauma en herstel te downloaden als PDF:
Drubkbare versie, Digitale versie

 

 

Historische pamfletten

Daarnaast hebben we ook nog een hele reeks historische pamfletten gedigitaliseerd om ver behoeden van de ondergang. Zie daarvoor hier de lijst.

 

 

 

 

 

Losse teksten

Er is een alternatief!

Also onderdeel van onze stickercampagne hebben we een begeleidende tekst geschreven die meer achtergrond geeft bij de stickers.

Klik hier om Er is een alternatief te downloaden als PDF:
Drukbare versie, Digitale versie

 

Stickers

Er is een alternatief - Kapitalisme? afschaffen! - Geen bazen en politici

Deze stickers zijn te bestellen via onze contactpagina. Stuur ons een mail met vermelding van het aantal, je naam en adres.

 

Posters

De afgelopen jaren hebben we met de AGN en de Vrije Bond de nodige posters gemaakt en verspreid. Sommige van deze posters zijn nog beschikbaar, andere zijn al een tijdje op. Wil je posters van een actieve campagne helpen verspreiden? Stuur ons een mailtje via onze contactpagina.