Solidair met de 300 hongerstakende migranten

Op 25 januari zijn er in Griekenland 300 migranten, die door de Griekse staat niet erkend worden en daardoor gedwongen zijn in de illegaliteit te leven, in hongerstaking gegaan. Met deze hongerstaking willen de migranten een menswaardig bestaan afdwingen en hun door de staat opgedrongen positie van armoede en uitbuiting doorbreken.

Inmiddels hebben de hongerstakers al vijf volle weken niets gegeten, waardoor vele van hen ondertussen opgenomen zijn in het ziekenhuis. Gevreesd wordt dat de opgelopen schade aan de organen binnen zeer korte tijd onomkeerbaar is, waarop hun dood onvermijdelijk wordt.

Deze mensen wonen meestal al lang in Griekenland en vallen al jaren te prooi aan uitbuiting en vernederingen van werkgevers en de staat. Daarnaast worden ze door de racistische reguliere media systematische weggezet als ongewenste illegale vreemdelingen, die een gevaar zouden zijn voor Griekse arbeiders en de samenleving. Ook worden velen van hen door de staat opgesloten in mensonterende detentiekampen.

Vaak hebben ze bijzonder veel moeite moeten doen om te kunnen vluchten uit landen als Tunesië en Egypte waarvan iedereen inmiddels weet dat het westen er de afgelopen decennia dictators steunde en ze door het IMF de vernieling in geholpen werden.

Zelf schrijven ze in hun verklaring van vlak voor de start van de hongerstaking:

We zijn hier gekomen achtervolgd door armoede, werkeloosheid, oorlogen en dictators. De multinationals uit het westen en hun politieke dienaars in onze landen lieten ons geen andere keuze dan onze levens tientallen keren te riskeren om tot aan de voordeur van Europa te komen. De westerse landen die onze gebieden plunderen met hun oneindig veel hogere levensstandaard, zijn onze enige hoop om een menswaardig bestaan te leiden.

Wij zijn solidair met de 300 hongerstakende migranten in Griekenland!
Tegen alle grenzen en alle staten!

 

Anarchistische Groep Nijmegen

 

http://hungerstrike300.espivblogs.net/call-for-solidarity/
http://hungerstrike300.blogspot.com/

 

Categorie: