Pinksterlanddagen 2015

De Pinksterlanddagen is een driedaagse bijeenkomst die in 2015 van 22 tot en met 25 mei plaatsvindt voor anarchisten en iedereen die zich door het anarchisme laat inspireren. De dagen zijn een staalkaart van de anarchistische beweging in Nederland en daarbuiten. Belangrijke onderwerpen zijn antimilitarisme, arbeidsverhoudingen, dierenrechten, eigen media, opbouwen van de beweging en de geschiedenis van het anarchisme.

De Pinksterlanddagen (PL) is een lang weekend vol ontmoetingen, discussies, workshops, muziek en film. Er is een speciaal programma voor kinderen en er is een uitgebreide boekenmarkt. Jaarlijks komen er ongeveer vijfhonderd mensen naar de PL. Een groot deel van hen kampeert op het terrein.

Ook dit jaar zullen we met de Anarchistische Groep Nijmegen (AGN) weer een bijdrage leveren aan het programma. Als aftrap van de PL op zaterdag zullen we met de AGN een inleiding geven op het anarchisme. Een workshop voor iedereen die nieuw is met deze sociaal-politieke stroming, of voor diegene die toch nog eens wil de basisprincipes op een rij hoort. Er is binnen deze workshop ook ruim aandacht voor vragen. Ook zijn mensen van onze groep betrokken bij een workshop over hoe om te gaan met seksueel geweld binnen een gemeenschap én verzorgen we het filmprogramma mede.

Het zal ook dit jaar weer een gezellig en inspirerend weekend worden; hopelijk met veel zon!

Kampeerterrein ‘Tot Vrijheidsbezinning’
Aekingaweg 1a
8426GN Appelscha
Nederland

Contact: pinksterlanddagen(a)hotmail.com
meer info op: http://www.pinksterlanddagen.org

Het programma dat nu bekend is: http://www.pinksterlanddagen.org/programma

Categorie: