[Nijmegen] Info-tour over repressie tegen anarchisten en antifascisten Den Haag

Het afgelopen jaar zijn anarchisten en antifascisten in Den Haag steeds meer het onderwerp van repressie. Veel van de repressieve maatregelen, bedoeld om de anarchistische beweging de nek om te draaien, komen direct van het bureau van de burgemeester. Wat is er gaande in Den Haag en wat kunnen wij voor hen betekenen? Een infoavond door activisten uit Den Haag in samenwerking met de AGN.

Burgemeester van Aartsen van Den Haag vaardigde tegen enkele Haagse anarchisten een gebiedsverbod uit voor de Schilderswijk, een migrantenwijk waar in 2015 een dagenlange opstand woedde nadat de politie Mitch Henriquez doodwurgde. Ook kwam de burgemeester met een schadeclaim van 50.000 euro na de ontruiming van het 13 jaar gekraakte sociaal centrum De Vloek, en probeert hij het Autonoom Centrum te sluiten. Daarmee probeert hij de structuren die anarchisten en antifascisten gebruiken kapot te maken.

Telkens worden politiedossiers over anarchisten en antifascisten gelabeld met de code CTER (Contra Terrorisme, Extremisme en Radicalisering) en houdt de politie lijsten bij van mensen die zich bezig houden met anarchistische activiteiten. Zelfs tijdens rechtszaken bleken agenten van de inlichtingendiensten bij te houden wie er de rechtszaken bezocht. Ook werden er pogingen gedaan om informanten te werven en worden anarchisten thuis en op straat door de politie geïntimideerd.

De burgemeester heeft steeds dezelfde kleine groep anarchisten als target maar het moge duidelijk zijn dat dit geen aanval is op individuele anarchisten maar een aanval is ons allemaal. We denken dat het belangrijk is om het te hebben over de vorm van repressie die Haagse anarchisten nu treft.

 

19 oktober 2016 / 20:00
De Klinker (v. Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen
)

Eerder plaatsten wij op onze site al een artikel over dit onderwerp.

 

Verder doet de tour de volgende steden aan:

20 oktober 2016: Amsterdam, Bollox
Adres: Eerste Schinkelstraat 14-16, Amsterdam
Tijd: 20:00

21 oktober 2016: Gent, Anarchistisch Centrum
Adres: Sparrestraat 1a, Gent (BE)
Tijd: 21:00

22 oktober 2016: Groningen, RKZ
Adres: Emmastraat 15, Groningen
Tijd: 20:30

29 oktober 2016: Hannover UJR Korn
Adres: Kornstraße 28 -30, Hannover (DE)
Tijd: 18:00

Categorie: