Global Uprisings - de verhalen, ideeën en toekomst van opstanden rond de wereld

15 tot en met 17 november vindt er in Amsterdam een groot congres plaats rond het thema 'Global Uprisings - the stories, ideas and future of uprisings around the world'. Tijdens dit congres zullen er activisten van over de hele wereld naar Amsterdam komen om hun kennis en ervaring te delen. De lijst is groot, indrukwekkend en het beloofd een inspirerend en leerzaam weekend te worden. Van activisten uit Tunesië en Griekenland tot Zuid-Amerika en de VS; het lijkt er op dat van elke plek op de wereld waar we de afgelopen jaren verhalen in de media (en daarbuiten) hebben gehoord over strijd voor vrijheid, economische en sociale rechtvaardigheid en zelfbeschikking, er mensen aanwezig zullen zijn.

"De afgelopen twee en een half jaar zijn straten en pleinen over de hele wereld het toneel geweest van massale demonstraties, stakingen, bezettingen, rellen, opstanden en revoluties. Van de Arabische Lente tot de beweging van de pleinbezettingen in Zuid-Europa en vandaaruit de wereldwijde Occupy-beweging en de huidige opstanden in Turkije en Brazilie. Mensen over de hele wereld zijn opgestaan tegen de macht van regeringen, bedrijven en repressieve regimes, waarmee ze een wereldwijde legitimatie-crisis bloodleggen die de autoritaire en liberale democratiën op het moment doormaken.Volgende maand hebben we de historische kans om ongeveer 50 mensen van overal in de wereld bij elkaar te brengen die allen direct betrokken zijn geweest bij een varia aan sociale conflicten.

Van 15 tot en met 17 november zal de Global Uprisings conferentie in Amsterdam een uniek weekend zijn met presentaties, discussies en filmvertoningen. Er zal een breed spectrum aan activisten, journalisten, filmmakers en wetenschappers bij elkaar komen die hebben deelgenomen aan, en verslag hebben gedaan van, populaire opstanden in Tunesië, Egypte, Palestina, Griekenland, Spanje, Italië, Portugal, Slovenië, Chilie, Groot Britianië, de VS, Turkije en Brazilië. [...]Een greep uit de aanwezigen: Franklin López anarchist en filmmaker uit bezet Borkén (Puerto Rico.), Hassen Hajbi archeoloog, blogger, en onafhakelijk journalist oorspronkelijk uit Sidi Bouzid, waar de Tunisische revolutie begon, David Graeber anthropoloog, schrijver (5000 Years of Debt), anarchist en activist en op het moment Professor Antropologie in de London School of Economics, Ross Domoney freelance filmmaker met als thuisbasis Groot Britanië en Griekenland, Jasper Bernes was deelnemer in Occupy Oakland en is lector in de Sectie Engels op het UC Berkeley, Silvia Federici langlopend feministisch activist, docent en schrijfster.

Verder zijn er mensen van Occupied London, TPGT en vele andere activsten en denkers die betrokken zijn geweest bij Occupy Wall Street, Occupy Oakland, de studentenopstand in Montreal etc etc etc. Al met al een evenement dat de opstand en rebellie van onze tijd onderzoekt om hier van te leren voor de strijd die in het verschied ligt."

Global Uprisings
15-17 november
De Balie, Amsterdam
Entree: Gratis, beperkte toegang

Check voor meer info over dit event http://www.globaluprisings.org/global-uprisings-event-balie-amsterdam

2DH5 - een ander politiek 'festival voor werelversleutelaars' dat gelijktijdig zou plaatsvinden met het Global Uprisings evenement, is uitgesteld en zal op 31 januari 2013 plaatsvinden. Houd hun website tegen die tijd dus ook weer in de gaten: www.2dh5.nl

 

Categorie: