[Dortmund, DE] Geen thuisbasis voor nazi's!

Niet in Dortmund, Niet in Europa, Nergens anders!

Op 14 april 2018 wil de neonazistische partij "Die Rechte", die in Dortmund sinds 2014 zelfs een zetel in de gemeenteraad hebben, een grote manfestatie houden. Met de aangemelde demonstratie onder het motto "Europa Erwache"1 (vert. Europa Ontwaakt) willen fascisten uit heel Europa naar Dortmund afreizen. Zij willen zo de reeds bestaande fascistische en nationalistische netwerken en verbanden verder versterken en uitbouwen. Hiertegen is verzet nodig en er is een grote internationale antifascistische gestart.

Dit evenement is geplant als het startschot voor een jaarlijks terugkerend evenement in verschillende (Europese) steden. De nazistische organisatoren kondigen aan door de binnenstad van Dortmund te willen lopen. Het startpund op van de nazi's is hierbij het stadhuis van Dortmund.

De afgelopen jaren is gebleken dat de politie van Dortmund zich enorm inspant om dit soort onmenselijke fascistische en nationalistische haat doorgang te kunnen laten vinden op straat. Laten we er samen voor zorgen dat de nazi's de Dortmunder binnenstad niet inkomen om daar hun haat te zaaien en ze de stad uit drijven of helemaal geen doorgang laten vinden. We nemen op deze dag onze straten, pleinen, parken - onze stad - terug en brengen in plaats van racistische, seksistische en antisemitiesche toep een antifascistische en open blik.

Komt allen op 14 april naar Dortmund en zorg er samen met ons voor dat de nazi's een rotdag hebben en geen zin hebben terug te komen. Keep on moving!

Voor mensen die van verder weg moeten komen worden slaapplekken georganiseerd. We raden aan een dag van te voren te komen. Er is ook een antifascistische demonstratie op de vooravond van de nazi-mars geplant (13-04-2018).

Voor meer info: www.blockado.info

1: Een directe aanpassing van de slogan "Deutschland Erwache" van de nazi's uit de jaren '30 van de vorige eeuw.

Categorie: