De nieuwe Buiten de Orde is uit – mét vrijkaartje BAJeenkomst COBRA 23 april

Jawel, de nieuwe Buiten de Orde is uit! Het is het eerste nummer van Buiten de Orde van 2017 . Het kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, interviews, en boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur etc.

Buiten de Orde heeft deze keer niet één maar zelfs twee thema's, en een vrijkaartje voor een interessante dag in het Cobra-museum! Om met dat laatste te beginnen: 23 april vindt daar een evenement plaats rond de Italiaanse anarchistische kunstenaar Enrico Baj. Lezingen, presentaties, muziek. Op vertoon van de bon in deze BdO kom je er dus gratis in. Baj levert meteen één van de thema's van het nummer op. Artikelen over hemzelf, zijn kunst en aanverwante zaken, plus meer informatie over de bijeenkomst zelf.

Tweede thema in dit nummer is de ruk naar rechts die in veel landen voelbaar is. Gaat het hier om fascisme, en wat betekent dat? Hoe nemen we het beste stelling, hoe bieden we tegenwicht en hoe geven we een alternatief vorm? Dylan, Daniël de Klerk, Hadrian Ferran en Peter Storm proberen op die vragen in te gaan. Daarnaast twee uitvoerige gedocumenteerde stukken over de opkomst van de nazi's in Duitsland en de fascisten in Italië, afkomstig uit de periode waar die plaatsvond. Nauwelijks ter vermaak, wel ter lering.

Verder passeren, als gebruikelijk, uiteenlopende onderwerpen de revue. Een recensie van een belangrijk boek over de Syrische revolutie, een bespreking van een poëziebundel van Joke Kaviaar. Een analyse van de economische politiek waarmee Trump de wereld bedreigt. Een interview over repressie tegen anarchisten en antifascisten in Den Haag, een ander interview over de repressie in Turkije. Een reportage over ondersteuning van vluchtelingen in Griekenland. Kronieken over migratiestrijd en over oproer en verzet, en twee vaste columns. Actualiteit over uitbuiterij bij OTTO Workforce en over dreigende sluiting van het Domela-museum. Kopen dus, lezen dat ding, en tot ziens op 23 april in het Cobra-museum!

Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken! Je kunt je artikel sturen naar het adres: redactie@buitendeorde.nl.

 

Het blad kost maar €2,50 en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandel. Voor meer informatie over abonnementen en verkooppunten, kijk op https://www.vrijebond.org/buitendeorde/

De Buiten de Orde is verkrijgbaar op de volgende adressen:

Fort van Sjakoo
Jodenbreestraat 24, Amsterdam
www.sjakoo.nl

Athenaeum Nieuwscentrum
Spui 14-16, Amsterdam
www.athenaeum.nl

Cobra museum
Sandbergplein 1, Amstelveen
www.cobra-museum.nl

Boekwinkel Opstand
Beatrijsstraat 12, Den Haag
www.opstand.noblogs.org

Anarchistische Groep Nijmegen
Nijmegen
www.anarchistischegroepnijmegen.nl

Na bestellen kan ook (5,- incl. verzendkosten):
secretariaat@vrijebond.nl

Categorie: