Blokkeer de Europese Centrale Bank! - Blockupy Frankfurt

Transnationale acties tegen het openingsgala van de Europese Centrale Bank. Vanuit Nederland wordt een bus georganiseerd op 17 maart. Aanmelding via blockupy-frankfurt-nl-bus@riseup.net

Op woensdag 18 maart is de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt van plan om haar nieuwe hoofdkantoor feestelijk te openen. De gehele Europese politieke en economische elite wordt op die dag verwacht om de meer dan een miljard euroß kostende dubbele wolkenkrabber in te huldigen.

Het Blockupy verbond, dat twee keer eerder een succesvolle blokkade van de oude ECB organiseerde, roept op om de festiviteiten te voorkomen en over te nemen voor een ‘feest van onderop’. Want er valt niets te vieren. De ECB is een van de drie peilers van de Troika die heel Europa tot harde bezuinigingen dwong. De bank staat symbool voor het falende economische Europese beleid.

Ook vanuit Nederland zal aangesloten worden bij de massale demonstraties en blokkades op 18 maart.

Neem die dag vrij, wees erbij!

Blockupy mobilisatie in Nederland

  • 26 feb. 19:30: Informatieavond, De Rooie Rat, Oudegracht 65, Utrecht
  • 28 feb. Debat ECB & EU-crisisregime, IIRE, Lombokstraat 40, Amsterdam (tijd wordt nog bekend gemaakt)
  • 8 mrt. 12:00: Actietraining, ACU, Voorstraat 71, Utrecht

Bus naar Frankfurt
Heen: 17/03: Adam 10:00, Utrecht 11:00, Nijmegen 12:00
Terug: 18/03: Frankfurt 22:00
Kosten: 35,- retour
Ticket bestellen online: blockupy-frankfurt-nl-bus@riseup.net
Tickets offline: Boekhandel de Rooie Rat, Oudegracht 65, Utrecht & Fort van Sjakoo, Jodenbreestraat 24, Amsterdam

Blockupy Frankfurt: activisten uit verschillende sociale bewegingen, andersmondialisten, migranten, werklozen, precairen en arbeiders, partijleden en vakbondsleden en nog veel meer uit verschillende Europese landen, die hun strijden en machten willen verbinden over de landsgrenzen heen. Samen willen we een gemeenschappelijke Europese beweging opbouwen, verenigd in verscheidenheid, die de heerschappij van de bezuinigingen kan doorbreken en democratie en solidariteit zal beginnen op te bouwen van onderop. Blockupy en de acties in Frankfurt zijn maar een stap op deze weg.

Meer info:
blockupy.org/nl
globalinfo.nl

Categorie: