Acties tegen de parlementsverkiezingen in Nijmegen

In Nijmegen hebben de afgelopen weken verschillende acties* plaats gevonden in het kader van de verkiezingen. Anarchisten in Nijmegen hebben afgelopen weekeinde op verschillende locaties de verkiezingsborden van kritische leuzen voorzien. Zo is bij de entree van Nijmegen “Wie zijn eigen meesters kiest, maakt zichzelf tot slaaf” te lezen en bij de universiteit en het station “Zelfde circus, andere clowns” en bij het Radboud-ziekenhuis “Stem niet, Denk zelf!”

De acties zijn onderdeel van campagne met een kritiek op de parlementaire democratie. Wij willen hier voorbij. Op het moment we hard aan het werk om het pamflet "The Party''s Over" van CrimthInc. te vertalen om ook een theoretische verdieping te bieden over het onderwerp. Voor nu zul je het nog even moeten doen met de Engelse variant (die wel nog wat op de situatie in de VS is gericht).

Ook zijn er door antifascisten posters geplakt over de poster'2012-09-11 15:36:05's van verschillende actieve rechtse partijen als de SGP vanwege zijn anti-feministische posities, de racistische en nationalistische PVV en de rechtse neoliberalen van de VVD.

Categorie: