8 maart - Internationale vrouwendag!

A.s. vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag waarop de verworven vrouwenrechten worden gevierd maar waarop deze strijd wordt voortgezet en extra wordt belicht. De dag kent een lange traditie die nog steeds wereldwijd veel volging kent.

In de Grote Broek zijn er verschillende activiteiten op 8 maart:

 • Mulawan: Solidariteitscafé, eten zonder grenzen!
  Solidariteitsmaaltijd in drie gangen van uitheemse receptuur. De opbrengst gaat naar Migranten In Nood.

  De Klinker - Open 18:30,  Serveren 19:00
  Van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen
  Richtprijs €10,- maar naar draagkracht. Vooraf reserveren!

  Reserveren via mulawan_eetcafe@hotmail.com of op de dag zelf via 024-3605208.

  Na de solidariteitsmaaltijd zal Stichting Mariam meer vertellen over hun wereldvrouwenhuis waar opvang wordt verleend aan ongedocumenteerde vrouwen.

 

 • Anarchist Black Cross
  Anarchist Black Cross Nijmegen organiseerd een info-avond over PussyRiot: wat is er nou allemaal precies gebeurd en hoe staat het ervoor met de vrouwen van PussyRiot? Er zullen tevens enkele filmpjes vertoont worden van diverse solidariteitsacties voor PussyRiot van over de hele wereld. Maar het is ook tijd voor wat actie! Na de infoavond zullen we de straat opgaan en het Nijmeegse straatbeeld eens even flink opknappen met wat (anarcha) feministische posters, stickers en meer! Neem je behanglijm, kwasten, vriendinnen en vrienden mee!

  De Klinker - 20:00 (stipt!)
  van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen

 

 • Benefiet dansfeest voor wereldvrouwenhuis Mariam
  Op internationale vrouwendag een benefietfeest voor Mariam: opvanghuis voor vrouwen zonder verblijfspapieren in Nijmegen. Met speciale koffie- en cocktailbar, poetry en dj’s Mirka, Jule’s en Diedre Sonnenschein met all female sets: hiphop, new wave, global beats, electro, sixties girlgroups etc... Swingen!

  De Onderbroek - 22:00
  Tweede Walstraat 21, Nijmegen
  3 euro of meer voor Mariam

 

dear patriarchy